Forum Związku Strzeleckiego Oddział Malbork
Czołem!
Poniżej przedstawiam skład II Drużyny Szkoleniowej, realizującej szkolenie unitarne. Post będę aktualizował jak tylko nastąpi jakaś zmiana w sładzie drużyny.
- st. strz. ZS Maciej SŁUPSKI - dowódca drużyny
- strz. ZS Adriana MAJCHRZAK
- strz. ZS Wojciech SZLENDAK
- kand. Przemysław MIKUŁA
- kand. Arkadiusz BYLICKI
- kand. Wojtek GWOŹDZIEJ
- kand. Krzysztof DZIADCZYKOWSKI
Strzelec
Nie no nie masz co narzekać, nie jest aż tak źle mogło być gorzej głowa do góry ;D
Strz. Majchrzak, chociaż na forum przydałoby się jakoś wyrażać...
Trza ino zacnie gwary ojczystej używać, co by lud pospolity wiedział, iż zaiste nie znajdziesz nad strzelca zacniejszego człeka wśród mieszczan tutejszych
PS: Sorkejszyn za offtopejszyn ;]
Ostatnio edytowany przez wszlendak (2011-11-14 19:18:23)
Strzelec
Jakoś nie mam nastroju na lepszy komentarz do tego...
Bo nawaliłam... i tyle...
Strzelec
Wszytko da się naprawić a w tym wypadku nadrobić wystarczy uwierzyć w siebie;D Ja myślałem że kompletnie obleje a tu niespodzianka:) Więcej wiary w siebie ;]
Ja też nawaliłem... ale z tego powodu się przecież nie rozpłaczę. To jeszcze nie koniec świata, wystarczy się pogodzić z zaistniałą sytuacją i dalej iść do przodu. Jak nie teraz to później, grunt żeby się nie poddawać
Nie ma co się spinać, nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem, toć to nie piwo!
ps. w ogóle, co z naszymi kandydatkami nowymi? nie widzę ich na żadnej liście. Już zrezygnowały?
Ostatnio edytowany przez motta (2011-11-14 21:30:35)
nnie dostarczyły deklaracji jeszcze, więc rozkazem nie mogę ich przyjąć do jakiejkolwiek druzyny
i wszystko jasne
Strzelec
Ta...ale gdyby nie praktyka, na której mnie nie było to już bym miała to zaliczone...a tak dupa...co mi po zaliczeniu teorii...?
Na następnej teorii pójdzie Ci jeszcze lepiej
Co Ci po zaliczeniu teorii? Wiedza i umiejętności, które posiadasz. Chyba, że chodzi Ci tylko o to, żeby jak najszybciej i jak najmniejszym wysiłkiem wspinać się po szczeblach drabiny ze stopniami strzeleckimi... co całkowicie mija się z celem służby strzeleckiej. Rozumiem, że każdy chciałby możliwie szybko zdobyć jakiś wyższy stopień... ale czasami trzeba się zastanowić nad osobistym celem tej gonitwy.
Przykładowo, ja wolę się szkolić dłużej, ale za to dokładniej. Mieć stuprocentową pewność, że jestem gotowy na przyjęcie zaszczytu otrzymania tego, do czego dążę. Wiedzieć, że posiadam wszelką wiedzę i umiejętności, których wymaga osiągnięcie mojego celu (np. danego stopnia czy funkcji).
A się rozpisałem...
Ostatnio edytowany przez wszlendak (2011-11-16 15:50:54)
Strz. Szlendak ma całkowitą rację. W Związku Strzeleckim nie chodzi o to, aby jak najszybciej zdobyc wyższy stopień, tylko o to by się szkolic. Stopień jest po to, aby zrobic jakąs hierarchię, a ponadto jest takim wyróznieniem, ale nie zawsze wiąże się z czymś lepszym. Im idziecie wyżej tym dochodzi wam więcej obowiązków, a zarazem musicie byc przykładem dla strzelców młodszych stopniem. Czy każdy jest na to gotowy? Ja rozumiem, jesteście młodzi i teraz waszym priorytetem jest stopień, im szybciej tym lepiej, ale z czasem zrozumiecie, że to nie o to chodzi!
Strzelec
Tu nie chodzi o to kto będzie miał wyższy stopień czy coś ... Po prostu zawiodłam samą siebie i dążenie do celu jakim było zaliczenie tego egzaminu i szkoleniu się dalej ... Wiem, że w ZS nie chodzi o stopnie tylko o wiedzę jaką się posiądzie poprzez swój wysiłek i wysiłek ludzi, którzy chcą aby inni tą wiedzę posiadali ... Jak nie raz do dwa i do skutku ... Niestety czasem czas i matura, która jest za pasem, praca na to nie pozwalają ... Ale damy radę!!